Balustrade in staal

borstwering staal

 

                         ONTWERP    

Een stalen borstwering is mooi door zijn eenvoud. Er wordt gebruik gemaakt van platte, stalen elementen, waardoor er een mooi lijnenspel ontstaat en een uiterst slank profiel. Deze borstweringen kunnen zowel gebruikt worden als trapleuning of als borstwering. Ze worden dan ook vaak gecombineerd. Er kan gekozen worden voor een pure look van warmgewalst staal, of voor de strakkere look, door deze te poederlakken in een RAL-kleur naar keuze.

 

                         MATERIAAL 

Deze borstweringen worden ambachtelijk vervaardigd. Hierdoor zijn er talloze variaties mogelijk en kan deze aangepast worden aan persoonlijke wensen.

 

                         MONTAGE    

Indien er wordt gekozen voor de natuurlijke look van warmgewalst staal, dan wordt de borstwering ter plaatse vervaardigd en behandeld. Hierbij blijven de lasjes zichtbaar. Wordt er gekozen voor een gelakte variant, dan wordt het geheel naadloos afgewerkt en indien mogelijk als één geheel geplaatst.

 

      VEILIGHEIDSNORMEN    

In sommige situaties voldoet deze leuning niet aan de geldende veiligheidsnormen (NBN B 03-004). Voor meer informatie omtrent deze veiligheidsnormen kan u terecht op www.urbansteel.be/content/68-veiligheidsnormen.

 

borstwering in staal met staven borstwering met staven in staal

 

download onze brochures Download hier onze brochures

 

                                                                                                                            OPTIES  

 

gelakt staal  GELAKT STAAL

Als u kiest voor een gelakte borstwering, dan kan u zelf de kleur van de lak kiezen: een contrasterende kleur, een opvallende kleur, of een RAL-kleur die bij de rest van uw woning past.


 

aantal staven  AANTAL STAVEN

Het aantal staven is een persoonlijke keuze. Hierbij is niet alleen het esthetisch aspect belangrijk, maar speelt ook de veiligheid een rol.


 

verticale staven  VERTICALE STAVEN

Bij deze borstweringen kan er ook gewerkt worden met verticale staven. Deze borstweringen geven een verrassende en verfrissende uitstraling en zijn niet beklimbaar.


 

bevestiging staven  BEVESTIGING

De verticale palen kunnen zowel op de vloer als tegen de muur van het trapgat of vide geplaatst worden. Voor beide situaties zijn verschillende opties mogelijk.