Balustrade met vrijstaand glas

vrijstaand glas

 

                         ONTWERP    

Vrijstaand glas vormt de perfecte borstwering voor een hedendaagse, strakke woning. Ze vormt een transparante en veilige barrière. Doordat er geen zichtbare bevestigingen zijn, eist deze de borstwering de aandacht niet op en biedt een onverstoord zicht naar buiten.

 

                         MATERIAAL 

Er wordt gebruik gemaakt van een gelaagd veiligheidsglas dat éénzijdig ingeklemd wordt in een bodemprofiel. Dit profiel kan ingewerkt worden in de ondergrond zodat enkel het glas zichtbaar is. Indien dit profiel niet kan ingewerkt worden, kan het profiel bovenop de bestaande vloer geplaatst worden.

 

                         MONTAGE    

Het plaatsen van vrijstaand glas is bijna altijd mogelijk, met top- of zijmontage. De verschillende montagemogelijkheden worden per project bekeken.

 

                         ZELFBOUW  

Deze borstweringen kunnen ook aangeboden worden als zelfbouwpakket. Urban Steel bereidt alle materialen voor, u zorgt zelf voor de plaatsing. Tijdens het hele proces staan wij u bij met technisch advies.

 

glazen borstwering

borstwering in vrijstaand glas

 

download onze brochures Download hier onze brochures

 

                                                                                                                          OPTIES  

 

Mat en helder glas  KEUZE VAN HET GLAS

Er zijn veel verschillende soorten glas. Vaak wordt er gebruik gemaakt van standaard helder glas. Maar ook mat (ondoorzichtig) of zelfs gekleurd glas is mogelijk. Ook bestaat er extra helder glas. Hierbij wordt de typische groene kleur van normaal glas verwijderd.


 

profielen  BOVENZIJDE

Voor de bovenzijde van de borstwering zijn er verschillende mogelijkheden. Voor een minimalistische look kan de bovenzijde van de glasplaat vrij gelaten worden. Anderzijds kan er ook een afwerkingsprofiel op geplaatst worden. Er is een ruime keuze uit inox, aluminium of gelakte profielen, zowel rond als vierkant. Indien er geopteerd wordt om de bovenzijde van het glas vrij te laten wordt er aangeraden om gebruik te maken van veiligheidsfolie type DG41. Deze folie is bestand tegen alle omstandigheden buiten, en zal hierdoor niet delamineren.


 

ingewerkt  INGEWERKT OF OPBOUW

Afhankelijk van de situatie kan het bodemprofiel al dan niet onzichtbaar ingewerkt worden. Deze keuze dient gemaakt te worden in een vroeg stadium van de bouwwerken.


 

zelfreinigend glas  ZELFREINIGEND GLAS

Er kan een coating (Vindico) aangebracht worden aan de buiten- en/of binnenkant van het glas die een waterafstotende functie heeft. Dit vermindert aanzienlijk het onderhoud.