Trapleuning in glas

glazen trapleuning

 

                         ONTWERP    

Trapleuningen in glas zijn zeer minimalistisch en laten het uitzicht van de trap onveranderd. Hierdoor blijft de architectuur van de trap behouden. Deze trapleuningen kunnen doorlopen in borstweringen of scheidingswanden.

 

                         MATERIAAL 

Er wordt gebruik gemaakt van gelaagd en gehard glas. Deze glasplaten zijn enorm sterk en vormen een veilige bescherming op de trap. Gelaagd, gehard glas is veiligheidsglas dat bestaat uit twee glasplaten die door thermische harding 5 keer meer weerstand hebben dan normaal glas.

 

                         MONTAGE    

Het plaatsen van een glazen borstwering of glaswand gebeurt doorgaans met glasadapters die op de trapwang bevestigd worden. De glasplaat kan ook in de trapwang worden ingewerkt. Er zijn dan geen bevestigingen zichtbaar waardoor er zich een enorm strak geheel vormt.

 

trapleuning in glas trapleuning in glas

 

download onze brochures Download hier onze brochures

 

                                                                                                                              OPTIES  

 

bevestiging  BEVESTIGING MET GLASADAPTERS OF INGEWERKT

Bij bestaande trappen wordt er meestal gewerkt met glasadapters om de glazen leuning te bevestigen. Bij een nieuwe trap kan er ook gekozen worden voor een ‘onzichtbare’ bevestiging. Hier wordt het glas in de trapwang ingewerkt.


 

afstand tussen trapwang en glas  AFSTAND TUSSEN DE TRAPLEUNING EN DE TRAPWANG

De afstand tussen de trapleuning in glas en de trapwang kan variëren van 10 tot 50 mm. De afstand dient voldoende groot te zijn. Denk hierbij aan het onderhoud en schoonmaken van de trap en het glas.


 

vorm trapleuning glas  VORM VAN DE TRAPLEUNING

Er zijn verschillende vormen van het glas mogelijk, afhankelijk van de vorm van de trap en/of de traphal. Soms heeft de glasplaat de vorm van parallellogram, soms loopt de glasplaat volledig door van vloer tot plafond.


 

bovenprofiel  BOVENGREEP

De glasplaat kan bovenaan afgewerkt worden met een aluminium of inox profiel. Deze profielen zijn beschikbaar in verschillende vormen: vierkant, rechthoekig, rond of ovaal. Een aluminium profiel kan ook altijd gelakt worden in een RAL-kleur naar keuze.