Web
Analytics
Materiaal - Urban Steel

Producten

MATERIAAL

AISI 304, 316 of 2205?

Het verschil tussen RVS 304 en 316 zit in de samenstelling. RVS 316 bevat 2% molybdeen, waardoor het materiaal beter bestand is tegen spleet- en spanningscorrosie en putcorrosie. Voor buitentoepassingen of toepassingen waar het materiaal in contact kan komen met chloren of andere zuren bevelen wij dan ook altijd RVS 316 aan.

Voor binnentoepassingen is het voldoende om te werken met AISI 304, voor buitentoepassingen wordt altijd AISI 316 aangeraden.

Voor zwembaden en kustgebieden is soms AISI 316 zelfs niet het meest geschikte materiaal. Daarom is er ook een productlijn in RVS 2205. Door de specifieke eigenschappen zijn de producten uit dit materiaal zelfs bestand tegen de agressieve inwerking van chloor, zouten of een hoge luchtvochtigheid.

Omdat oppervlaktecorrosie nooit 100% te voorkomen is, raden wij u aan om direct na de montage de hele constructie te behandelen met RVS-cleaner en dit regelmatig te herhalen. Zo is uw railingsysteem goed beschermd en blijvend mooi.

 

Aluminium

Aluminium is licht van gewicht en toch sterk. Het materiaal wordt beschermd door een natuurlijke oxidatielaag waardoor geen corrosie optreedt. Deze beschermlaag kan nog versterkt worden door anodisering, waardoor het aluminium nog beter bestand is tegen weersinvloeden. Tenzij uitdrukkelijk vermeld zijn al onze aluminium producten geborsteld en geanodiseerd. Dit betekent dat zij uitstekend geschikt zijn voor zowel binnen- als buitentoepassing.

 

 

Zamac

Zamac is sterk en prijs gunstig. Gegoten zamac producten vormen dan ook een betaalbaar alternatief voor andere metalen. Zij kunnen echter wel verweren. Daarom is het raadzaam om deze producten te beschermen met een vernislaag of coating. Wij raden aan om dit materiaal uitsluitend binnen toe te passen.

Zamac is een handelsmerk voor een groep legeringen met zink als belangrijkste component. Door zamac te coaten verkrijgt men een 'inox-look' waardoor ze het uitzicht krijgen van toestvrij staal.

 

 

Kunststof met inox-look

 

 

Kunststof met inox-look kan gebruikt worden in binnentoepassingen. U verkrijgt het uitzicht van inox, terwijl u kiest voor een goedkoper alternatief.

 

 

 

Hout

 

 

Voor een natuurlijke uitstraling, kan u steeds uw inox balustrade of trapleuning combineren met een houten afwerking.

U kan kiezen uit verschillende kwaliteitsvolle houtsoorten, al dan niet behandeld.

 

 

 

De materialen zijn geschikt voor:


HomeHome

Wagentje  

Uw winkelwagen bevat geen producten.
Adverteren