Onderhoud

Onderhoud

Voor het onderhoud van je trap, trapleuning en/of balustrade geven we je graag een beetje meer info en weetjes over specifieke materialen die gebruikt werden.

Behandeld warmgewalst staal

Een trap, trapleuning of balustrade in behandeld warmgewalst staal is praktisch en onderhoudsvrij.

Er wordt een unieke Urban Steel eindlaag op het warmgewalste staal aangebracht door onze Urban Steel techniekers na de plaatsing van een trap, trapleuning of balustrade. Deze eindbehandeling is permanent en zal het staal beschermen tegen roest en slijtage bij normaal, particulier binnen gebruik.
Opgelet! Deze eindbehandeling maakt de trap niet geschikt voor buitentoepassingen, of vochtige omgevingen.

Het onderhoud van dit behandeld warmgewalst staal bestaat erin om de trap af te stoffen met een droge of licht vochtige doek. Gebruik alleen een zachte doek of spons, vermijd een ijzer- of schuurspons. Overvloedig water of agressieve reinigingsproducten dienen vermeden te worden. Maak ook geen gebruik van oplosmiddelen zoals alcohol en ethanol.
Kort gezegd, u mag deze trap hetzelfde behandelen als een houten trap.

Roestvast staal (RVS of inox)

Het onderhoud bestaat erin om de trapleuning of balustrade regelmatig te behandelen met een RVS-cleaner (inox reiniger). Breng de RVS-cleaner onverdund aan en gebruik alleen een zachte doek, vermijd een ijzer- of schuurspons om eventuele krassen te voorkomen. De RVS-cleaner zal vingerafdrukken en andere verontreinigingen verwijderen en laat een beschermende laag achter.
Voor zware verontreinigingen of krassen bestaan er verschillende mogelijkheden om RVS te herstellen in zijn oorspronkelijke staat. U kan hiervoor raad vragen aan een Urban Steel medewerker.

Poederlak

Wanneer een stalen trap, trapleuning of balustrade wordt voorzien van een poederlak, dan zorgt de poederlak voor een beschermende eindlaag. Afhankelijk van het basismateriaal en de toepassing (binnen of buiten gebruik), zal de laktechniek gekozen worden. Zo zal er bv. bij staal voor buiten gebruik, eerst een metallisatie laag aangebracht worden, alvorens het poederlakken. Hierdoor bekomen we een afwerking die beschermt tegen roest en onderhoudsvrij is.