Trapleuning in staal

trapleuning in staal met staven

 

                         ONTWERP    

Een stalen trapleuning is mooi door zijn eenvoud. Er wordt gebruik gemaakt van platte, stalen elementen, waardoor er een mooi lijnenspel ontstaat en een uiterst slank profiel. Aangezien dit soort leuningen ook zeer geschikt zijn als borstwering, worden ze vaak gecombineerd. Er kan gekozen worden voor een pure look van warmgewalst staal, of voor de strakkere look, door deze te poederlakken in een RAL-kleur naar keuze.

 

                         MATERIAAL 

Deze trapleuningen worden ambachtelijk vervaardigd. Hierdoor zijn er talloze variaties mogelijk en kan deze aangepast worden aan persoonlijke wensen.

 

                         MONTAGE    

Indien er wordt gekozen voor de natuurlijke look van warmgewalst staal, dan wordt de trapleuning ter plaatse vervaardigd en behandeld. Hierbij blijven de lasjes zichtbaar. Wordt er gekozen voor een gelakte variant, dan wordt het geheel naadloos afgewerkt en indien mogelijk als één geheel geplaatst.

 

      VEILIGHEIDSNORMEN    

In sommige situaties voldoet deze leuning niet aan de geldende veiligheidsnormen (NBN B 03-004). Voor meer informatie omtrent deze veiligheidsnormen kan u terecht op www.urbansteel.be/content/68-veiligheidsnormen.

 

stalen trapleuning met staven trapleuning met verticale staven

 

download onze brochures Download hier onze brochures

 

                                                                                                                             OPTIES  

 

gelakt stalen trapleuning  GELAKT STAAL

Als u kiest voor een gelakte trapleuning, dan kan u zelf de kleur van de lak kiezen: een contrasterende kleur, een opvallende kleur, of een RAL-kleur die bij de rest van uw woning past.


 

aantal staven  AANTAL STAVEN

Het aantal staven is een persoonlijke keuze. Hierbij is niet alleen het esthetisch aspect belangrijk, maar speelt ook de veiligheid een rol.


 

verticale staven  BEVESTIGING OP BESTAANDE TRAP

Wanneer de trapleuning geplaatst wordt op een houten of betonnen trap, dan kunnen de verticale palen zowel op de trede als tegen de muur van het trapgat of de trapwang geplaatst worden. Voor beide situaties zijn verschillende opties mogelijk.


 

bevestiging staven  BEVESTIGING OP STAAL

De verticale palen kunnen zowel op de vloer als tegen de muur van het trapgat of vide geplaatst worden. Voor beide situaties zijn verschillende opties mogelijk.