Zelfbouw

 
 

Steek je graag zelf de handen uit de mouwen? Dan is Urban Steel uw perfecte partner voor een zelfbouwpakket met de correcte technische info.

Urban Steel biedt een heel aantal van zijn producten aan voor zelfbouw. Dit zijn speciaal geselecteerde producten welke geschikt zijn voor zelfplaatsing. Een Urban Steel medewerker zal u begeleiden met de nodige info over de mogelijkheden, en de technische moeilijkheidsgraad van deze zelfplaatsing.

Urban Steel zal altijd zorgen voor een zo compleet mogelijke voorbereiding van uw project.

 

Trapleuningen en balustrades

Voor het zelf plaatsen van trapleuningen en/of balustrades worden de verticale profielen zoveel als mogelijk voorbereid, en waar mogelijk reeds voorzien van de nodige boringen. De horizontale profielen kunnen ofwel reeds op maat voorbereid worden ofwel tijdens de plaatsing bepaald worden. In samenspraak met een Urban Steel medewerker zal bepaald worden hoe uw specifieke project zal voorbereid worden.

Voor het zelf plaatsen van trapleuningen en balustrades met glasplaten wordt meestal in twee fasen gewerkt. Nadat het metalen frame geplaatst is, kunnen de benodigde glasplaten opgemeten worden en de maten doorgestuurd worden. Na een schriftelijke bevestiging van de afmetingen van de glasplaten, worden de glasplaten op maat vervaardigd en kan het project verder afgewerkt worden.

 

Trappen

Een maatwerk trap is een technisch hoogstandje om te plaatsen en dit vertrouwen we enkel toe aan onze eigen opgeleide techniekers. Industriële trappen daarentegen kunnen wél perfect zelf geplaatst worden. Ook hier zorgt Urban Steel voor een zo compleet mogelijke voorbereiding. Een Urban Steel medewerker zal voor u een compleet pakket samenstellen.

 

Toebehoren

Urban Steel levert alle materialen en bevestigingsmateriaal welke dient om de materialen onderling aan elkaar te bevestigen. U dient enkel nog voor het juiste gereedschap en montagetoebehoren te zorgen. Montagetoebehoren die nodig zijn om een industriële trapwang te verankeren in de grond, zoals bv. chemisch anker,... of een balustrade te bevestigen aan een (buiten)muur, zoals bv. pluggen, schroeven,... worden niet meegeleverd.

 

Transport

Het is aan te raden om uw zelfbouwpakket af te halen in onze toonzaal. Bij een afhaling kan alles overlopen en uitgelegd worden. Er kan ook geopteerd worden voor een levering van het zelfbouwpakket. In samenspraak met een Urban Steel medewerker zal bepaald worden welke transport optie het beste aanleunt bij uw zelfbouwpakket.