Materialen & afwerkingen

 
 

Warmgewalst staal

De huisstijl van Urban Steel wordt gekenmerkt door het gebruik van warmgewalst staal. Dit materiaal geeft een unieke uitstraling waarbij de natuurlijke kleur en look van het staal behouden blijft. De donkere, blauwgrijze buitenlaag wordt gevormd tijdens de productie van het staal en wordt gekenmerkt door zijn karakteristieke tekening. Tijdens het walsen van het staal, is het staal roodgloeiend en ontstaat deze walshuid . Deze laag is hard en hierdoor enorm slijtvast.

Na productie of plaatsing wordt het staal behandeld met de unieke Urban Steel eindlaag. Deze eindlaag brengt de warme kleur van het staal naar boven, en zorgt ervoor dat het staal onderhoudsvriendelijk is. Deze afwerkingslaag is permanent, en dient niet herhaald te worden.

 

Poederlak/metallisatie

Het aanbrengen van een poederlak zorgt voor een egaal en duurzaam resultaat. Deze afwerking kan toegepast worden bij allerhande binnen toepassingen.

Bij buitentoepassingen in staal wordt er een extra metallisatie laag voorzien zodat deze afwerking voldoende bescherming biedt tegen roestvorming.

Standaard wordt er geopteerd voor een matte afwerking met structuur. Dit wordt ook aangeraden omwille van het gebruiksgemak en onderhoud. Een matte of glanzende afwerking is, in sommige gevallen, mogelijk op aanvraag.

Bij een poederlak kan ook de kleur vrij gekozen worden. Naast de standaard RAL kleuren zijn vrijwel alle RAL kleuren mogelijk op aanvraag.

 

Inox (RVS) AISI 304 en AISI 316

Inox of RVS is een sterk metaal met een elegante oppervlakte afwerking en is beschikbaar in 2 varianten: AISI 304 en AISI 316. Het verschil zit in de toegevoegde stoffen om het materiaal roestvast te maken.

De keuze van het materiaal is afhankelijk van waar het RVS gebruikt wordt. AISI 304 wordt gebruikt voor binnen- en soms voor buitentoepassingen. AISI 316 heeft een hogere corrosie weerstand en is daardoor beter geschikt voor buitentoepassingen. Het materiaal zal langer mooi blijven in bv. kustgebieden of in de nabijheid van zwembaden.