Configurator

Configurator

Trappen, trapleuningen en balustrades. Elke woning heeft wel ergens één van deze zaken nodig. In staal zijn deze niet enkel functioneel, maar brengen ook een belangrijke esthetische waarde bij aan een woning. Hoe kies je de oplossing die het best bij je smaak en budget past? Ontwerp zelf je stalen trap en/of balustrade online en ontdek onmiddellijk de prijs.

Ontdek prijs en design in de productconfigurator

Bij Urban Steel weten ze dat je als bouwer of zelfbouwer vooral nood hebt aan duidelijke en snelle info. Tijdens je urenlange zoektochten op het internet en de sociale media zie je talloze mooie interieurs met knappe trappen, leuningen of balustrades. Maar wat kost dat allemaal?

Via een zo compleet mogelijke productconfigurator kun je als bouwheer of -vrouw makkelijk zelf je project samenstellen en meteen je persoonlijke prijs zien. Kies je voor producten die je als doe-het-zelver kunt plaatsen, dan zie je ook onmiddellijk wat het prijsverschil is met een installatie door de professionele plaatsingsdienst. Makkelijk toch?

Vind stalen trappen

Stalen binnen- of buitentrappen zijn een prijsvriendelijk en mooi alternatief voor houten of betonnen trappen. Door met staal te werken, al dan niet gecombineerd met houten of glazen treden, kan men erg mooie designtrappen creëren. Toch zit er nogal wat prijsverschil in de opbouw van de trap. Zo is bijvoorbeeld een rechte trap voordeliger dan een complexe trap met een of twee kwartdraaien of bordessen.

Met de productconfigurator zoek je snel het gewenste type trap. Eens je je trap gevonden hebt, begint het ontdekken. Je kunt er alle details van de trap bepalen, zoals de trapvorm, het aantal treden, het type trapwangen, de gebruikte materialen, enzovoort. Terwijl je je keuzes maakt krijg je een 3D-simulatie die je een indicatie geeft van de impact van je keuzes op het eindresultaat. Ook zie je op de productpagina vele realisatiefoto’s van gelijkaardige trappen.

Bekijk zeker ook de populairste trappen in ongelakt natuurlijk staal. Dit staal heeft de unieke Urban Steel-behandeling gekregen om zo zijn natuurlijke en slijtvaste uitstraling te krijgen. Voorbeelden hiervan zijn de trappen Balva, Fuja, Minza, Laca en het buitenbeentje Gelap.

Vind stalen balustrades

Bij binnen- en buitenbalustrades is de veiligheid belangrijk, maar het oog wil ook wat. Via de configurator ontdek je wat het best bij je project past en wat het kost om het zelf te plaatsen, of het te laten plaatsen.

Voor balustrades voor buiten kun je kiezen tussen oplossingen in glas, of met verticale of horizontale staven. Dit alles afgewerkt kan worden afgewerkt in inox of gelakt staal. Je zal zeker een veilige oplossing vinden die bij je woning past. Toppers hier zijn Lanco, Luva en Maru.

Voor binnen zijn er vele varianten opgebouwd in roestvrij, natuurlijk of gelakt staal. Afhankelijk van de gewenste look en de benodigde veiligheidsgraad kun je kiezen uit horizontale verdelingen, verticale verdelingen of balustrades met glas. Ook hier zijn de balustrades in het unieke behandelde warm gewalste staal de populairste combinatie. Hierdoor geniet je van een uitstekende prijs kwaliteit, met een eigentijds knap design. Neem maar een kijkje naar de Brelli of de Risti met verticale staven.

Vind stalen leuningen

Trapleuningen kunnen op de trap, of tegen de muur geplaats worden. Voor de leuningen op de trap kan je op de configurator terecht, en vind je talloze oplossingen, gelijklopend met de balustrades, zodat deze esthetisch perfect doorlopen in je trapleuning. Toppers hier zijn: Crola, Rini en Dantis

Een leuning tegen de muur, ook wel handgreep genoemd, kan ook naar wens uitgevoerd worden met ledverlichting. Ook hier weer kun de mogelijkheden via de configurator ontdekken, de meest geschikte oplossing vinden en daarna nog verder configureren. Je ontdekt er onmiddellijk de prijs inclusief of exclusief de plaatsing. In dit gamma zijn de Narbo in natuurlijk staal, Spakas in gelakt staal of Birta in inox de hardlopers.

Waar houdt de configurator nog rekening mee?

Adres plaatsing

Om je een correcte prijs aan te bieden, is het belangrijk om wat info van je te hebben, zoals het adres van de plaatsing. Tijdens je project is het meestal noodzakelijk om één of meerdere keren ter plaatse te komen kijken. De configurator houdt rekening met de rijtijd van een Urban Steel filiaal naar de werf. Hoe dichter je bij een Urban Steel filiaal woont, hoe goedkoper de plaatsing. Logisch toch? Registreer je je niet op de site, dan is je adres niet gekend en gaan we uit van een gemiddelde rijtijd van 20 minuten. Best even registreren dus.

Productie

Maar de prijs van een product is ook afhankelijk van wat je bestelt. Het doordachte configuratiesysteem houdt dan ook rekening met welke producten tegelijkertijd geproduceerd of geplaatst kunnen worden. Zo zal er getracht worden om afval te verminderen, of opstartkosten te vermijden wanneer bijvoorbeeld een trapleuning en balustrade dezelfde profielen gebruiken. De verplaatsingskosten zullen ook zoveel mogelijk gecombineerd worden. Bestel je enkel een handgreep tegen de muur, dan zal de plaatsingskost hoger zijn, dan wanneer je deze samen met een trap laat plaatsen.

Om dit slimme systeem de voor jou meest gunstige prijs te laten berekenen is het dus belangrijk om je te registreren, en alle gewenste producten samen te voegen tot één offerteaanvraag.

Persoonlijk contact en controle

Al de berekeningen en optimalisaties gebeuren automatisch, als je een product configureert of een offerteaanvraag samenstelt. Maar je staat er niet alleen voor. Urban Steel draagt persoonlijk contact hoog in het vaandel en staat je steeds bij in het maken van je keuze. Zo zal je steeds gevraagd worden om je configuratie ter controle even door te sturen naar een medewerker, samen met wat plannen of foto’s. Die zal dan manueel je project even bekijken en eventueel verbeteringen of varianten voorstellen.

Maak een afspraak

Zo. Nu weet je wat er bestaat en hoeveel het kost, maar waarschijnlijk wil je al dit moois ook eens in het echt bekijken. Of misschien maak je liever je configuratie samen met een medewerker? Maak dan snel een afspraak in een van de filialen om samen je configuratie te bespreken en te bekijken. Heb je liever dat er een medewerker aan huis de situatie komt bekijken? Vraag dan online je advies aan huis aan.

Interesse in een mooie trap, trapleuning of balustrade in staal? Laat je inspireren door de referenties, of plan een afspraak voor een bezoek aan een van de Urban Steel toonzalen.