Plaatsing

Plaatsing

Plaatsing trappen

Het plaatsen van een trap wordt steeds uitgevoerd door onze erkende installateurs. Met de juiste kennis van materiaal wordt uw trap vakkundig geplaatst.

U kan altijd beroep doen op onze eigen plaatsingsdienst. Onze erkende installateurs zijn volledig vertrouwd met ons systeem en staan garant voor een correcte opstelling. Zij hebben voldoende technische kennis om ter plaatse aanpassingen te maken zodat alles volgens de regels van de kunst afgewerkt wordt.

Trap in warm gewalst staal

De ruimte waar de trap moet geplaatst worden, wordt altijd beschermd tegen eventuele beschadigingen tijdens de plaatsing. Hierbij wordt speciale aandacht besteed aan het gebruik van lasdekens, die de ondergrond beschermen tijdens de laswerken.

De trap wordt in één fase geplaatst. Doorgaans neemt dit 2 a 3 werkdagen in beslag, afhankelijk van de complexiteit en omvang van de trap. Nadat de eindbehandeling is aangebracht, mag de trap gedurende de uithardingstijd van 3 tot 5 dagen, niet betreden worden.

Trappen met houten of glazen treden in plaats van stalen treden, kunnen sneller in gebruik genomen worden.

Trap in gepoederlakt staal

Ook hier wordt de ruimte waar de trap moet geplaatst worden, altijd beschermd tegen eventuele beschadigingen tijdens de plaatsing.

De trap wordt in één fase geplaatst. Doorgaans neemt dit 1 a 2 werkdagen in beslag, afhankelijk van de complexiteit en omvang van de trap. De trap kan onmiddellijk na plaatsing betreden worden.

Plaatsing trapleuningen of balustrades

Werkwijze 1: geen opmeting vooraf, productie ter plaatse

Alle benodigde onderdelen die niet onderhevig zijn aan een exacte maatvoering worden in het atelier van Urban Steel voorbereid, gebaseerd op de door de klant opgegeven ruwe afmetingen. Ter plaatse wordt alles op maat verder geconstrueerd.

Tijdens de plaatsing van trapleuningen of balustrades in warmgewalst staal dient er ter plaatse gelast te worden. Tijdens dit proces wordt de omgeving afgeschermd met speciale lasdekens, waardoor er geen beschadigingen aan de woning kunnen ontstaan. Ook wordt er waar mogelijk gebruik gemaakt van een TIG lastechniek, waarbij een erg gecontroleerde lasbewerking ontstaat, die probleemloos in een binnen omgeving kan gebruikt worden.

Werkwijze 2: geen opmeting vooraf, plaatsing in twee fases

Indien het gaat om een trapleuning of balustrade met glas(platen), gebeurt de plaatsing doorgaans in twee fasen.

In de eerste fase wordt het stalen frame geplaatst en geldt dezelfde werkwijze als in het vorige puntje. Pas als het frame volledig geplaatst en afgewerkt is, kan er een exacte opmeting gebeuren van de glasplaten.

Na de productie van het glas, welke enkele weken duurt, komen de techniekers in een tweede fase langs om de glasplaten in het frame te bevestigen en het geheel volledig af te werken.

Bij sommige stalen trapleuningen of balustrades die moeten worden voorzien van poederlak, wordt deze werkwijze ook toegepast. In dit geval zal in de eerste fase (een deel van) de trapleuning of balustrade tijdelijk gemonteerd en aangepast worden, om daarna weer te demonteren zodat de balustrade of trapleuning volledig kan gepoederlakt worden.

In een tweede fase wordt de gepoederlakte balustrade of trapleuning geplaatst en afgewerkt.

Werkwijze 3: opmeting vooraf

Deze werkwijze wordt gebruikt bij de meeste gepoederlakte stalen balustrades of trapleuningen, alsook bij balustrades en trapleuningen met glas(platen).

Alles wordt ter plaatse opgemeten en op basis van die opmetingen wordt alles in het atelier van Urban Steel geproduceerd. Na de productie kan alles in één keer geplaatst en afgewerkt worden.